HORECA BENELUX

1. Elevator Pitch

HORECA BENELUX wil een interactief tweetalig platform en nieuwssite zijn voor (hoofdzakelijk) de bewuste (startende) horeca professionals. Naast het delen van sectornieuws en diverse tips wordt samen met de partners in communities een leeromgeving georganiseerd voor de leden-horecaondernemers uit België, Nederland en Luxemburg. 

2. USP

De interactiviteit van het platform met professionele ondersteuning en uitwisseling van informatie, enerzijds door de partners in de communities en anderzijds de horeca-ondernemers onderling.

3. Ontwikkeling van het platform

Het platform wordt gemaakt, technisch ondersteund en gehost bij een betrouwbare website-beheerder en hostingbedrijf.

 

Om een groei toe te laten wordt geopteerd om het platform direct op te starten op een Virtual Private Server, en dit met 4 CPU, 4 GB Ram met backups om de 6 uur.

 

Bij de inrichting van het platform worden een aantal tools ingebouwd om de interactiviteit te bevorderen tussen enerzijds de partners en de horeca-ondernemers, en anderzijds de horeca-ondernemers onder elkaar. 

4. Interactief platform

Een interactief platform vraagt een andere aanpak dan een klassieke informatieve website. De rol van de sitebeheerder zal zich minder richten op kennisoverdracht en instructie. De ondernemers leren meer door samen met hun collega’s, gesteund door de partners, problemen op te lossen en te ontdekken hoe iets werkt.

 

De rol van de sitebeheerder zal dan ook meer die van een begeleider aannemen die ondernemersgericht werkt en de leeromgeving (info, groepen, fora) afstemmen op de behoeftes van de horecaondernemers.

 

Dit kan zowel door de partners als de horecaondernemers medeverantwoordelijk te stellen bij het geven van betekenis aan de communities, en regelmatig met hen deze leeromgeving te bespreken. 

5. Beheer van het platform

HAPPY BENELUX wordt beheerd door Yasmine Online Services in samenwerking met freelancers:

 

5.1. Sitebeheerder

Staat in voor de eindredactie van de aangeleverde content, zorgt voor de goede werking van de site en coördineert het team.

 

5.2. Redacteur(s)

Leveren de dagelijkse content aan.

 

5.3. Social Media & Community Manager

Beheert de social media en co-beheert desgewenst de communities.

 

5.4. Funding & Sales Managers

Staan in voor de werving van partners en het aanbod advertenties. 

6. Onderdelen van het platform

Het platform bestaat uit 4 grote onderdelen die toegankelijk zijn naar naargelang de status van de bezoekers.

 

6.1. Nieuws

De actualiteit van de horeca die dagelijks wordt gedeeld

 

6.2. Blogartikels

Interessante informatie, interviews, getuigenissen, … die de horecaondernemer zal inspireren en ondersteunen in zijn dagelijkse werking. De blogartikels kunnen ook een topic behandelen die aangeleverd werd door een partner (publi-artikel).

 

6.3. Communities

Groepen met fora waarin de partners vrij info kunnen delen, in contact treden met de leden,... De geregistreerde horecaondernemers kunnen mits een aanvraag lid worden van deze besloten groep. De community manager van het platform ondersteunt desgewenst de partner in het beheer van de community.

 

6.4. Activiteit van de leden

Het Social Media van HORECA BENELUX

7. Statussen van de bezoekers

Naar naargelang de status van de bezoeker krijgt hij/zij toegang tot één of meerdere onderdelen van het platform.

 

7.1. Toevallige bezoeker

De toevallige bezoeker die gerekruteerd wordt via Social Media heeft beperkt gebruik van het platform. Bv tot nieuws en gesponsorde blogartikels. Via een popup wordt de toevallige bezoeker uitgenodigd om gratis of betalend lid te worden.

 

7.2. Gratis lid

Hoe groter en frequenter het bezoek van het platform, hoe waardevoller het platform wordt, voor zowel de partners als de leden. Net zoals op alle andere Social Media-kanalen kan een horecaondernemer zich dus gratis registreren. De mogelijkheid om zich gratis te registreren is belangrijk om de ondernemers te laten gewennen aan het platform en de mogelijkheden ervan. Een gratis geregistreerd lid heeft beperkte toegang tot de blogartikels, kan toetreden tot de openbare groep en in gesprek gaan met andere leden.

 

7.3. Betalend lid

Een gratis lid kan een betalend lid worden. Een betalend lid heeft toegang tot alle onderdelen van het platform zoals de informatieve blogartikels. En kan toetreden tot de communities van de partners waar het betalend lid een antwoord vindt op alle vragen die hij/zij kan tegenkomt in het runnen van zijn/haar zaak.

 

7.4. Partner

De partners van HORECA  BENELUX zijn bewuste toeleveranciers van de horeca én specialisten in hun vak. Het zijn leveranciers die iets te vertellen hebben en dit ook willen delen. Het partnerschap schrijft zich voor de partner in bij de content marketing die draait om “pull”, geen “push”.

De partners van HORECA  BENELUX leveren een antwoord op de vragen en problemen of een geven een invulling van de behoeftes van de horeca-ondernemers. 

8. Partnervoordelen

HORECA  BENELUX garandeert de partners via het platform:

 

8.1. Bedrijfspagina

Een zoekmachine-geoptimaliseerde pagina met al de bedrijfsgegevens

 

8.2. Community met forum

Een groep waarin de partner info kan delen, in contact treden met de leden,... De betalende leden kunnen mits aanvraag lid worden van deze besloten groep. De community manager van HORECA BENELUX ondersteunt desgewenst de partner in het beheer van de community.

 

8.3. Publi-artikel

Per trimester minstens 1 publi-artikel rond een aangeleverd thema.

 

8.4. Bedrijfslogo

Jaarlijks minimum 200.000 views van het logo bovenaan iedere pagina gelinkt aan de algemene partnerpagina.

9. Advertenties

Toeleveranciers die geen partner zijn, kunnen adverteren voor zover dit geen rechtstreekse concurrentie vormt met één van de partners. Adverteren kan onder de vorm van:

 

9.1. Publi-artikel 

- Zoekmachine-geoptimaliseerd publi-artikel van het bedrijf en/of product

- Hoofdfoto + 2 foto’s in het artikel

- Statisch logo in of onderaan het artikel met link naar de website van de adverteerder

- Artikel wordt gedeeld op Social Media (Facebook, Twitter, Instagram)

- Keuzemogelijkheid datum publicatie 

- Het artikel blijft minimum 2 jaar in het archief

 

9.2. Video op de homepage

Bedrijfsfilm tijdelijk of permanent in de kijker op de homepage.

 

9.3. Logo in een artikel

- Statisch logo van 250 x 250 pixels in het artikel met link naar je website

- Het artikel wordt gedeeld op Social Media (Facebook, Twitter, Instagram)

- Keuzemogelijkheid van de begindatum van de inlassing en het thema van het artikel

- Het artikel blijft minimum 2 jaar in het archief